750 gr karides (ufak boy çimçim kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
8 diş sarımsak (doğranmış veya dövülmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 avuç dolusu maydanoz (ufak ufak doğranmış)
1 yemek kaşığı kapari turşusu (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı içerisinde pul biberi 30 sn kadar kavurun.
Karidesleri ilave ederek arada çevirerek veya karıştırarak 2 dk kadar soteleyin.
Sarımsak, limon suyu ve kullanacaksanız kapari turşusunu ilave edip 1-2 dk kadar daha sotelemeye devam edin.
yemek kaşığı, tuz, karabiber ve maydanozların yarısını ilave ederek 2-3 dk kadar kavurup tereyağı tamamen eridikten sonra kalan maydanozu ilave edin.