Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava
  • 750 gr karides (ufak boy çimçim kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 diş sarımsak (doğranmış veya dövülmüş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 avuç dolusu maydanoz (ufak ufak doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

 

Tavada orta ateşte 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı içerisinde pul biberi 30 sn kadar kavurun.

Karidesleri ilave ederek arada çevirerek veya karıştırarak 2 dk kadar soteleyin.

Sarımsak, limon suyu ve kullanacaksanız kapari turşusunu ilave edip 1-2 dk kadar daha sotelemeye devam edin.
yemek kaşığı, tuz, karabiber ve maydanozların yarısını ilave ederek 2-3 dk kadar kavurup tereyağı tamamen eridikten sonra kalan maydanozu ilave edin.