Sübye Kavurma
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet sübye büyük boy temizlenmiş
yeteri kadar himalaya tuzu öğütme şart değil normal tuzda olur
yarım demet maydanoz kıyılmış
 
Sübyeyi bütün temizlenmiş aldıysanız yıkayıp şerit şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayıp yıkayın, suyunu süzdürün.
Sarımsakların kabuklarını çıkarıp incecik dilimleyin, yapışmaz tavaya zeytin yağını koyup kızdırın sarımsakları atın, 30 saniye kavurup kokusu çıkınca suyunu süzdüğünüz sübyeyi içine atıp, üzerine tuz serpin tavanın kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu salıp çeken sübyenin yağı pembe hal aldığında kapağını açıp tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika kadar kavurup ateşten alın.
Sübye kavurmayı servis edeceğiniz tabağa koyup üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyerek servis edin, sıcak olarak tüketin.