1 kg balık (Hamsinin bir boy büyüğü, ismini hatırlayamadım)
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet limon
Temizlediğimiz balıkları tuzlayıp yıkayıp süzüyoruz, fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı seriyoruz.
Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz, bu arada süzülen balıkları unlara arkalı önlü batırıp 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ la yağladığımız tepsiye tek-tek kenarları birbiri üzerine gelecek şekilde diziyoruz ve kalan bir buçuk yemek kaşığı sıvı yağı da üzerine fırçayla sürüyoruz.
Daha sonra dilimlediğimiz limonları üzerine yayıp ısıttığımız fırına sürüyoruz ve kontrollü olarak pişiriyoruz, balık severlere afiyet olsun
© Designed by NOVEMBROS