Alabalık Tarifi
2 adetalabalık
1 adetorta boy kuru soğan
1 adetbüyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığıayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
1/2 tatlı kaşığınane
1/2 tatlı kaşığıkekik
1/2 tatlı kaşığıpul biber
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtaze çekilmiş karabiber
 

Alabalık Tarifinin Püf Noktası

Balıkların daha lezzetli olması için temizlenen balıkların suyunu iyice süzdürün. Balıkları fansız programda daha uzun sürede pişirerek balık etlerinin marinasyonla daha lezzetli olmasını sağlarsınız.

Alabalık Tarifinin Pişirme Önerisi

Alabalıkların alt kısımlarına ince ince kesilmiş patates dilimleri yerleştirebilir aynı anda pişirebilirsiniz.Kuru baharatlar yerine taze baharatlar kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

Alabalık Tarifi Nasıl Yapılır?

İç kısımlarını temizlediğiniz alabalıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün. Karın kısmını açtığınız balıkları tam olarak ortadan ikiye kesmeyin. Portakal ve kuru soğanı ince dilimler halinde kesin. Küçük bir kapta; ayçiçek yağı, nane, kekik, pul biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber karıştırarak yağlı bir sos hazırlayın. Balıkların sayısıyla doğru orantılı olacak şekilde büyük boy yağlı kağıtlar kesin. Balıkların iç kısmını hazırladığınız sosla yağlayın. Kuru soğan ve portakal dilimlerini yerleştirip üst ve alt kısımlarına sos sürdüğünüz balıkları yağlı kağıtlar üzerine alın. Paket şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Sonrasında yağlı kağıtları açıp kızarması için 20 dakika daha pişirdiğiniz balıkları sıcak olarak servis edin.

Alabalık Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz pişen balığın üzerine bir parça tereyağı ekleyerek sunum aşamasında eritebilir ve sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.